CV

Mijn geboortegrond ligt in Groningen, waar ik in 1959 ben geboren. Hier heb ik aan de Academie Minerva de opleiding gevolgd tot beeldend kunstenaar. Deze heb ik in 1983 voltooid.

Tijdens mijn opleiding aan Minerva ontwikkelde ik mijn belangstelling voor essenties van menselijke levensthema’s en de ontwikkelingswegen die de mens hierin maakt. Deze persoonlijke belangstelling verdiepte zich toen ik mijn opleiding tot kunstzinnig therapeut doorliep aan Academie de Wervel en tevens mijn lesbevoegdheid tot tekendocent behaalde. Beide opleidingen heb ik 1987 afgerond.

Sinds 1985 woon ik in Den Haag en ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar en kunstzinnig therapeut. Tegenwoordig richt ik mij op mijn werk als beeldend kunstenaar.

Geïnspireerd door onder andere inhouden van de antroposofie staat de ontwikkelingsweg van de mens ook nu nog centraal in mijn werk. Geraakt door ontmoetingen en verhalen met en van mensen schilder ik de mens in een monumentale omgeving. De essentie van het onderwerp toont zich vaak in een kern van licht. Het betreft alledaagse en intieme gebeurtenissen die beleeft kunnen worden als een wonder. Vaak is het een samenkomst of ontmoeting tussen mensen. De mens staand tussen de krachten van licht & duisternis.

Mijn huidige schilderijen zijn vervaardigd met acrylverf. Samenvallend met de thematiek is het kleurgebruik warm en de verfhuid transparant en gelaagd. Mijn werkwijze is zoekend en figuratie ontstaat vanuit een geabstraheerde omgeving door een schetsmatige werkstijl.

Het laatste jaar ontstaan er steeds meer abstracte schilderijen als innerlijke beelden van de ziel.

Met mijn schilderijen wil ik appelleren aan de universele ontwikkelingsweg die in ieder mens verborgen ligt en exposeer ik graag op toegankelijke spirituele ontmoetingsplekken en in kerken.

Atelieradres: Prinsegracht 14a-4.3
2512 GA Den Haag.
T: 070-352 33 85 / E: carin@nderson.nl


1959 Geboren te Groningen
1978 – 1983 Academie voor Beeldende Kunsten; Academie Minerva te Groningen, afdeling schilderen en grafische technieken, dagopleiding. Afstudeerdocent: Piet Pijn
1983 – 1987 Academie ”de Wervel” te Zeist. Opleiding tot kunstzinnig therapeut
1986 – 1987 Lesbevoegdheid tot tekendocent te Amersfoort (avondopleiding)
1987 – 1991 Werkzaam als kunstzinnig therapeut binnen het Therapeuticum van Delft en Gouda en geeft verschillende workshops en cursussen in en rond Den Haag
2004 – heden Lidmaatschap Haagse kunstenaars vereniging ”Stroom” www.stroom.nl
2006 – heden Betrekt atelierpand van het ministerie van OCW aan de Prinsegracht 14a 4.3 te Den Haag
2008 – heden Neemt deel aan de landelijke werkgroep voor Beeldende Kunsten vanuit de antroposofie
2009 – heden Deelname aan www.kunstenaarsinhetstatenkwartier.nl
2010 – heden Deelname aan www.openateliersdenhaag.nl
2011 – 2012 Modeltekenen bij de Haagse Kunstkring
2014 – heden Commissielid exposities De Zalen, www.dezalen.nl